nieuws van bloesemgaerde
06/04

We hebben nog 1 kavel te koop in plan Bloesemgaerde te Wognu ...

Lees verder >>
09/07

Bericht gemeente Medemblik – 8 juli 2019 Ontwikkelingscombinati ...

Lees verder >>

Meer nieuws >>

Wonen in Bloesemgaerde
24 oktober 2011

‘Al onze wensen in één klap vervuld’
Nostalgisch wonen in een wijk met allure. Waar de sfeer en de gemoedelijkheid van de ’30 jaren herleven in de architectuur, met de luxe en het comfort van de 21e eeuw. In de nostalgische wijk Bloesemgaerde in Wognum komen woondromen tot leven.

Bloesemgaerde in het “tuindorp” van Hoorn is met geen enkele nieuwbouwwijk in Noord-Holland te vergelijken. Een deel grenst aan open landschap, de overige zijden aan het dorp. Bloesemgaerde wordt uitgesproken groen en is verrassend ruim opgezet, met brede lanen, water en kleinere buurtjes. Er komen meerdere buurtparken en speelplekken en een multifunctioneel centrum met scholen en tal van andere voorzieningen. Bloesemgaerde wordt een waar woonparadijs, waar kinderen onbekommerd kunnen buitenspelen en waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Fase 1A met 32 woningen is zo goed als klaar, alle woningen en kavels zijn verkocht. Op 23 september jl. vond hier van de seriematige woningen de eerste oplevering plaats. Fase 1B is in aanbouw, van de 28 woningen/kavels zijn er reeds 27 verkocht. De verkoop van fase 2 is eind mei gestart, hier heeft u nog keus.

 Mooiste project laatste tijd
De allereerste bewoners van Bloesemgaerde zijn René Mostert (niet op de foto) en Femke Jacobs (beiden 36) en hun kinderen Maarten (3) en Boris (1).

 “Het wordt hier steeds mooier en leuker.”

Zij bouwden hun droomvilla op een vrije kavel aan de Gieser Wildemanlaan 16. “Ons huis is helemaal geworden zoals we voor ogen hadden, met een keuken inclusief kookeiland en eetbar, voor de jongens even grote slaapkamers en een wasruimte op de eerste verdieping,” zegt Femke enthousiast. “De woning is gebouwd door Aannemersbedrijf De Wit-Besseling uit Hem, zij kwamen bij de aanbesteding met het beste voorstel. Nu de bouw van de overige huizen in fase 1 vergevorderd is, wordt het steeds gezelliger in de straat. We zien ook steeds duidelijker wat een mooie, ruime wijk dit gaat worden. Alle woningen hebben een jaren ’30 stijl en dat oogt heel stijlvol. Bloesemgaerde is echt een van de mooiste nieuwbouwprojecten die de laatste tijd bedacht zijn. Toen wij op 16 juli jl. verhuisden was het hier nog een grote bouwplaats. Kort daarop werd zelfs de bouwstraat verwijderd en zaten we zes weken in de fase van woonrijpmaken. Met twee kleine kinderen en een regenachtige zomer was het buitenshuis dus behoorlijk afzien!” De definitieve straat ziet er al prachtig uit, en deze herfst worden mooie bomen geplant, het wordt een echte woon- en leefstraat. Heerlijk en veilig voor de kinderen. Het gezin Mostert-Jacobs verhuisde naar Bloesemgaerde vanuit de Hoornse binnenstad. “Ons oude huis is nog niet verkocht, maar deze kans wilden we niet laten lopen. René en ik zijn allebei in een dorp opgegroeid en zo’n heerlijke, onbezorgde jeugd gunnen we onze kinderen ook. Zodra Maarten vier wordt gaat hij naar school in het nieuwe multifunctionele centrum hier aan de overkant. Wij wilden graag wonen in een kinderrijke buurt met veel ruimte en groen. Bloesemgaerde heeft wat ons betreft alles en méér.”

Kelder onder het huis
In de twee-onder-een-kapwoning op nummer 18 woont vanaf begin december het gezin Bruggeman. Vader Maarten (41), moeder Julie (42) en hun dochters Shannon (8) en Kayleigh (4).

 

"Hier hoeven we nooit meer weg"

“Sinds de verkoop van onze woning in Hoorn - Kersenboogerd, een klein jaar geleden, wonen we in een tijdelijke huurwoning in Wognum,” vertelt Maarten. “We wilden in een dorp vlakbij Hoorn wonen en hebben flink rondgekeken, maar Bloesemgaerde heeft ons hart gestolen. De woningen zijn verschillend, maar hebben wel allemaal de stijl van de jaren ’30. Daardoor vormt de wijk een smaakvolle eenheid. Vanuit Wognum zit je ook zo op de A7. We hebben getwijfeld tussen een vrije kavel en een tweekapper uit het project, maar toch voor het laatste gekozen. Door mijn drukke baan in Amsterdam had ik geen zin in de rompslomp van zelf bouwen.” De woning van de familie Bruggeman is 2.40 meter uitgebouwd, met een werkkamer op de begane grond en een verlengde garage. Heel bijzonder is de grote kelder onder het huis van 5 x 3 meter. “We zijn heel goed begeleid door Jos Jong, de kopersbegeleider van USP-De Peyler, maar ook door de DPV makelaars Jos Duin en Tineke van Loo zijn wij goed begeleid” De badkamer heeft de familie Bruggeman in zijn geheel door de ontwikkelaar laten afbouwen en het ziet er uit als een plaatje, het toilet deels, de keuken plaatsen ze zelf. “Onze dochters zitten nu allebei in Wognum op de St. Hieronymusschool, die verhuist straks naar het multifunctionele centrum hierachter. Vooraf hebben we goed nagedacht over hoe dat zou zijn, zo’n school achter ons huis. Maar de afstand is ruim en scholen zijn na half vier en in het weekend gesloten, dus we zitten eigenlijk heel vrij.” Waar Maarten het meest naar uitkijkt? “Rust! Twee keer verhuizen binnen een jaar is behoorlijk intensief.”

 

Al mijn wensen vervuld
Een paar huizen verder, op nummer 34, is Chris Rinkel (45) druk aan het werk in zijn twee-onder-een-kapwoning. Samen met echtgenote Brigit (43), dochter Bodet (11) en zoon Hidde (8) hoopt hij hier vanaf 1 november a.s. te wonen.

Eerste oplevering plan Bloesemgaarde, v.l.n.r. F. Nanning, Brigit en Chris Rinkel, Th. Decnop en K. Gutter: “Naar dit moment hebben we twee jaar uitgekeken!”

“We zitten nu in een tijdelijke huurwoning in Zwaagdijk-West, ons huis in de Hoornse wijk Risdam hebben we twee jaar geleden al verkocht. We hebben daar prima gewoond, maar misten de gezelligheid van een dorp. Ik kom uit Zwaagdijk-West, Brigit uit Oost, dus Wognum kenden we goed. Het leven van de kinderen speelt zich inmiddels al twee jaar voornamelijk hier af. Ze gaan in Wognum naar school, hebben hier hun vrienden en zitten op handbal en voetbal. Via de A7 ben ik straks ook lekker snel op mijn werk in Amsterdam. Na de verhuizing wordt het alleen maar leuker en gemakkelijker voor ons allemaal.” Vanuit de woning van de familie Rinkel is het uitzicht over de landerijen fenomenaal. De tuingerichte woonkamer heeft als origineel detail een lichtstraat in de uitbouw. De garage is verlengd en op de zolder zijn twee slaapkamers ingetimmerd. Onze keuze was om de woning casco opgeleverd te krijgen, en dat was bij USP-De Peyler geen probleem. “De keuken, badkamer, toilet en vloer moeten er nog in, maar familieleden en vrienden staan klaar om ons te helpen. Dit huis is een lot uit de loterij. Een prachtig ontwerp, een grote garage en wonen aan het water, al mijn wensen zijn in één klap vervuld. Voor en tijdens de bouw zijn we heel goed begeleid door USP-De Peyler. Via nieuwsbrieven met foto’s werden we ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen. We hebben twee jaar op ons kasteeltje gewacht, maar eindelijk is het zover.”<<< Overzicht