nieuws van bloesemgaerde
06/04

We hebben nog 1 kavel te koop in plan Bloesemgaerde te Wognu ...

Lees verder >>
09/07

Bericht gemeente Medemblik – 8 juli 2019 Ontwikkelingscombinati ...

Lees verder >>

Meer nieuws >>

Prijsuitreiking Bloesemgaerde
04 juli 2011

 

Trotse winnaars van de Bloesemgaerde puzzeltocht en kleurwedstrijd, samen met DPV-makelaar Jos Duin (rechts) en Jan Buisman van Ontwikkelingscombinatie USP-De Peyler (midden).

Op woensdag 29 juni jl. verzamelde een groepje blije mensen op het kantoor van DPV Makelaars aan de Van Dedemstraat 6 in Hoorn. Groot en klein maakte zich op voor een feestelijke prijsuitreiking. De aanleiding? Een kleurwedstrijd en een pittige puzzeltocht door de Wognumse nieuwbouwwijk Bloesemgaerde.

Het verhaal begint op 28 mei van dit jaar, de Dag van de Bouw. Toen kwamen 420 belangstellenden een kijkje nemen in Bloesemgaerde, de wijk die in het noordwesten van Wognum vorm begint te krijgen. Ongeveer 60 kinderen van 1,5 tot 12 jaar oud deden mee aan de kleurwedstrijd en leverden tussen 28 mei en 11 juni prachtige kunstwerken in. De jury had dan ook geen eenvoudige taak, maar wist toch drie winnaars te selecteren.

Foutje
Nog even was er verwarring, toen een deel van de prijzenpot per abuis werd uitgereikt aan een nietsvermoedend meisje. DPV-makelaar Jos Duin vroeg haar welke prijs ze had gewonnen, waarop zij enthousiast riep: “Wij hebben de eerste prijs!”. Daarmee doelde het meisje niet op zichzelf, maar op haar oma, die namens haar ouders de hoofdprijs voor de puzzeltocht in ontvangst kwam nemen.

De vergissing lag voor de hand: een kind met de eerste prijs, dat zal toch om de kleurwedstrijd gaan! En prompt kreeg zij alvast de bijbehorende zak snoep. Toen de ceremoniemeester begreep wat er mis was gegaan en haar van een pond snoep moest beroven, beloofde hij het sip kijkende meisje dan ook plechtig dat zij binnenkort alsnog een grote zak met lekkers zou krijgen. “Dat wordt inderdaad geregeld,” bevestigde Jos Duin vandaag nog. En uiteindelijk kwamen alle prijzen natuurlijk bij de werkelijke winnaars terecht.

Winnaars
Bodet Rinkel (11) uit Zwaagdijk kreeg alsnog haar hoofdprijs: een Bart Smit CadeauCard ter waarde van € 50,-. De tweede prijs was voor Mila Dupker (7) uit Wognum, die vier vrienden of vriendinnen mee kan nemen naar de bioscoop. En Wouter Dekker (6) uit Venhuizen sleepte de derde prijs in de wacht, goed voor acht happy meals bij McDonald’s. Bovendien konden de jonge prijswinnaars meteen beginnen met smullen, dankzij het pondje Jamin.

Op de Dag van de Bouw waren er ook zo’n 80 volwassen deelnemers die een reeks lastige vragen rond Bloesemgaerde hadden beantwoord. De hoofdprijs in deze categorie, een dinerbon ter waarde van € 250,-, was voor de heer Bruggeman uit Wognum. De familie Muts uit Heiloo mag voor € 100,- aankopen doen bij Bol.com en de Intratuinbon van € 50,- stond op naam van de heer P. van Alphen uit Alkmaar.

Wij feliciteren hen allen van harte!

 

 <<< Overzicht