nieuws van bloesemgaerde
06/04

We hebben nog 1 kavel te koop in plan Bloesemgaerde te Wognu ...

Lees verder >>
09/07

Bericht gemeente Medemblik – 8 juli 2019 Ontwikkelingscombinati ...

Lees verder >>

Meer nieuws >>

Infrawerkzaamheden gestart
27 augustus 2010

Het is zover, op donderdag 26 augustus 2010 hebben (v.l.n.r.) Frank Nannings, USP Vastgoed bv,
Kasper Gutter, wethouder gemeente Medemblik en Theo Decnop van De Peyler Projektontwikkeling bv het startsein gegeven voor de infrawerkzaamheden van het prestigieuze woningbouwplan Bloesemgaerde fase 1a en het Multifunctionele centrum (MFC) van Wognum.

De gemeente Medemblik, opdrachtgever voor het bouw- en woonrijp maken, heeft voor de vakantie aan aannemerscombinatie Ooms/Schadenberg opdracht gegeven het terrein aan de Kerkweg in Wognum bouwrijp te maken. Wanneer het bouwrijp maken is afgerond kan aansluitend met de bouw van de woningen en het MFC worden gestart. In september 2010 zal met de bouw van het MFC begonnen worden. De start van de woningbouw zal snel daarna plaatsvinden.

WAT IS PLAN BLOESEMGAERDE?

Plan Bloesemgaerde ligt in Wognum in de 'oksel' van de Kerkweg en de Kerkstraat. Hier komt een Multifunctioneel Centrum waar onderwijs, sport, cultuur en welzijn elkaar ontmoeten. Er worden vijftien verschillende gebruiksfunctie ondergebracht.

Gebruikers zijn onder andere de RK Basisschool Hieronymus en de O.B.S de Speelwagen. Ook zijn een Topsporthal, een bibliotheek, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal belangrijke onderdelen van het Multifunctioneel centrum.

WONINGBOUW NOODZAKELIJK

Om het Multifunctioneel Centrum mogelijk te maken is er in het plan woningbouw. Bloesemgaerde kent daarom een ruim opgezette woonwijk met grote kavels en een bijzondere architectuur welke onderverdeeld is in diverse fases. Te realiseren door USP en De Peyler.

Inmiddels zijn er van fase 1a van de 33 woningen en vrije kavels, 30 eenheden verkocht.
Het resultaat van 85% verkoop voor de start van de bouw mag als zeer positief worden beschouwd
gezien de huidige marktsituatie.<<< Overzicht