nieuws van bloesemgaerde
06/04

We hebben nog 1 kavel te koop in plan Bloesemgaerde te Wognu ...

Lees verder >>
09/07

Bericht gemeente Medemblik – 8 juli 2019 Ontwikkelingscombinati ...

Lees verder >>

Meer nieuws >>

Bloesem was vroeger ontmoetingsplek voor tuinders
03 april 2012

WOGNUM - Multifunctioneel centrum De Bloesem in Wognum staat op een stuk grond dat vijftig jaar geleden ook al een ontmoetingsplek was. Tuinders die er hun land bewerkten kwamen er tijdens hun pauzes bijeen voor een praatje en een sigaar.

Gasten van de opening van De Bloesem genoten vrijdag 30 maart 2012 van het verhaal van Anton Romein. Zijn vader Teun was één van de tuinders. De mannen bewerkten zeven landjes. Anton heeft op een plattegrond getekend. Hij spreekt van het Zevenlandenpunt. Op hij snijpunt van de landjes van Ewald Renckens, de gebroeders Sjerps en Teun Romein markeert een zwarte stip de plek waar de mannen hun nieuwtjes uitwisselden. Piet Schouten, Jaap Koppes, Tinus Beerepoot en Piet Kok waren er ook bij.
De herinneringen aan dit tafereel borrelden bij Anton naar boven na het lezen van het gedicht ’Gien bome meer’ van Ina Broekhuizen.

Anton's verhaal, samen met het gedicht en de plattegrond van het Zevenlandenpunt, krijgt een plek aan de muur van De Bloesem.

In De Bloesem zijn sport, cultuur, onderwijs en zorg samengebracht. De twaalf gebruikers hielden zaterdag 31 maart tussen 11 en 15 uur open dag.

Bronverwijzing: West-Friesland Gepubliceerd op 30 maart 2012<<< Overzicht